Problem z elektroniką EPC ESP Świece
Zwiń
X
-
Problem z elektroniką EPC ESP Świece
Witam serdecznie! Mam problem z Moją O2 1,9TDI 2005, otóż dzisiaj w trakcie normalnej jazdy przy parkowaniu auto zgasło, po chwili odpaliło, przejechałem 5 km i nagle auto zaczęło szarpać zapalały się kontrolki od EPC i świec, po 2 km auto zgasło. przy próbach odpalenia nie gasła kontrolka ESP, jeśli zgasła auto odpaliło, ale po przejechaniu kilku a czasami kilkuset metrów auto gasło. Odholowałem Skodzinę do mechanika ten podpiął kompa i wypadł błąd Brak sygnału ze stacyjki chyba Błąd 19005 czy coś takiego, dodam że wczoraj było auto u innego mechanika na wymianie klocków hamulcowych, może zalał coś płynem hamulcowym zbiorniczek jest blisko kompa chyba. Proszę o pomoc. Dzięki!!!
P.S. Jak wygląda wymiana stera silnika czy wystarczy tylko wymiana ECU i ile to kosztuje? Gdzie kupić?
-
-
grove82, może zanim wymienisz połowę auta zrobisz porządny Autoscan swojego auta i zamieścisz tu.
Błąd 19005 czy coś takiego
Czy oczekujesz od nas tego typu odpowiedzi...) może to być "to" lub "tamto" lub coś takiego (...)?
Więc proszę wklej tu cały autoscan samochodu. Brak sygnału ze stacyjki to czasami problem z zaciskami, kluczykiem itp.
ECU na razie zostaw w spokoju.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
grove82, skoro auto stoi u mechanika, to niech się wykazuje.
Kecaj wyraźnie napisał: DOKLADNY log z diagnostyki samochodu. To znaczy zawartość sesji autoscan-a z VCDSa. Mi mniej ni więcej.
Bez tego można długo bez sensu klepac w klawisze. A po co dokładny? Żebyś bez sensu rzeczy nie wymieniał.Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grove82mechanik przysłał mi...18009 albo odpowiednik tego bledu p1601
nie da się zalać sterownika płynem hamulcowym
(chociaż kto go tam wie )->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grove82Witam i przepraszam za moja niechlujność, otóż jesli chodzi o blad to mechanik przysłał mi...18009 albo odpowiednik tego bledu p1601. Pozdrawiam i pomocy!
Twój błąd opisany jest jako Sterownik ECM (engine control module)- nieprawidłowe napięcie zasilania,
Zanim zabierzesz się za jego wymianę posprawdzaj wiązki i przekaźniki (chyba 109 odpowiada za świece żarowe) i może powodować opisane objawy. (to tylko przypuszczenia)
Ale jeszcze raz proszę - zrób AUTOSCAN.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
Komentarz